Zielona Pracownia

Blog Warsztatów Terapii Zajęciowej w Pruszczu Gdańskim

   paź 25

Nasturcje, mniam, mniam!

To się naprawdę je! Nasturcje mają pikantny, lekko piekący smak ( sprzeczaliśmy się w Warsztatach, czy bardziej podobny do rzeżuchy, czy rzodkiewki). Zarówno liście, jak i kwiaty nadają się do sałatek, surówek, kanapek. My zaś proponujemy podawać je z babką ziemniaczaną i gulaszem. Pychota! A do tego jak pięknie wygląda:

Nasturcje, oczywiście!, pochodzą z naszej ekologicznej uprawy, natomiast babkę ziemniaczaną i gulasz przyrządzono w czasie zajęć terapeutycznych w Pracowni “Kuchnia Dydaktyczna” (więcej o Pracowni na stronie Warsztatów Terapii Zajęciowej tutaj).

Smacznego!

 

Możesz śledzić komentarze do tego wpisu korzystając z RSS 2.0. Możesz dodać odpowiedź lub link zwrotny ze swojego bloga.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>